Poruku Melejal poslala je majka njene nekadašnje partnerke davne 1997. godine, a u poštansko sanduče ubačena je u Volverhemptonu, gradu udaljenom 221 kilometar od Hula.

Gospođa imena Ejlin Alfi poslala je pismo u kojem je izrazila žaljenje zbog raskida, pa u nastavku izrazila nadu da će Alfi i njena ćerka Mendi, tada još mlade devojke, ostati makar prijateljice.

Zanimljivo, njena želja se i ostvarila, pa je tako Bi Bi Si iz prve ruke doznao da su Alfi i Mendi još u kontaktu, odnosno da se nađu na kafi minimalno jedanput godišnje.

Foto: N. Skenderija

 

Gde je pismo bilo zametnuto sve te godine, još nije jasno, ali predstavnik britanskog Rojal Mejla rekao je da ga je verovatno neko samo vratio u poštanski sistem.

- Sumnjam da je bilo izgubljeno. Mi uvek činimo sve što možemo da isporučimo svu primljenu poštu - naglasio je.

Pismo je dostavljeno na prethodnu adresu gospođe Melejal u martu, a DŽeki Hil, trenutna stanovnica imanja na kojem je pismo završilo, rekla je da je bila šokirana kada joj je kroz vrata gurnuta koverta sa markicom od samo 26 penija.

- Najpre sam pomislila da je u pitanju šala, međutim kada mi je pismo uručeno, postala sam vrlo uzbuđena. Kada sam saznala ko mi ga je uputio, bila sam silno dirnuta - kazala je Melejal.

BONUS VIDEO: