Filmski stvaralac je primećen kako prisustvuje govornom događaju čiji je domaćin bila renomirani zaštitnik prirode dr DŽejn Gudol u Kaliforniji krajem prošlog meseca. 

Istvud je pokazao svoj neobični imidž, budući da nismo navikli da ga vidimo sa dugom sedom kosom i bradom. Bio je obučen u plavu kariranu flanel košulju, sive pantalone i patike, a društvo mu je pravio asistent.

Ekskluzivne fotografije filmske legende objavio je britanski Dejli mejl. U desetoj deceniji života čovek koji je zaštitino lice sedme umetnosti Holivuda se ne predaje.

 

 

Klint Istvud koji će 31. maja napuniti 94 godine, doživeo je uspešnu filmsku karijeru. Uprkos svojim poodmaklim godinama, Istvud ostaje aktivan u sedmoj umetnosti i trenutno režira i producira predstojeći film, "Porotnik br. 2", sa Nikolasom Holtom i Toni Kolet u glavnim ulogama.

Triler je počeo da se snima u junu 2023. i očekuje se da će biti Istvudov poslednji, piše Dejli mejl.

Iako kritičari bez izuzetka hvale njegova skorašnja rediteljska ostvarenja kao što su filmovi "Devojka od milion dolara" i "Pisma sa Ivo DŽime", Istvud je mnogo poznatiji po ulogama „čvrstih momaka“ ili antijunaka kao što su inspektor „Prljavi“ Hari Kalahan u seriji filmova o Prljavom Hariju ili čovek bez imena u vesternima Serđa Leonea.

Foto: Tanjug/AP

 

Istvud je dobio dva Oskara za najboljeg režisera za filmove "Neoprostivo" i "Devojka od milion dolara".

Svoju glumačku karijeru počeo je davne 1955. godine u "Tarantula" u kojem je glumio zapovednika eskadrile. Poslednji film u kojem se pojavljuje snimljen je 2021. godine, a u pitanju je film "Plači mačo".

BONUS VIDEO: