Na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu diplomirao je 1974. i iste godine dobio ulogu u popularnoj TV seriji „Otpisani“, posle koje se nižu uloge u brojnim fillmskim i pozorišnim ostvarenjima, a najprepoznatljivije je po ulogama u višestruko repriziranim "Srećnim ljudima" i "Porodičnom blagu".

Foto: Privatna arhiva

 

Poznato je da se sa svojom porodicom preselio na selo, a tim povodom je u jednoj prilici izrekao jednu od najcitiranijih izajava.

- Prava gospoda žive u selu, zato se i kaže: žive na svom imanju. U selu je imanje, u gradu je nemanje, svuda u svetu aristokratija živi na periferiji, van grada, u svojim kućama, a ne zgradama. Šta ste kada živite u gradu? Samo čekač liftova - rekao je tada Lazović.

Lazović je bio porodičan čovek i voleo je prirodu. Sa suprugom Brankom ima četvoro dece, a kako bi im obezbedio bolje uslove za odrastanje, iz centra grada su se preselili na Avalu, daleko od gradske vreve, gde je Danilo uživao u obavezama oko domaćinstva. I to dok je bio na vrhuncu popularnosti.

Foto: M. Koković, Novosti

 

Od tada su se ređale značajne uloge na filmu, ali i u teatru, mada ga publika najbolje pamti po ulogama u serijama „Bolji život", „Srećni ljudi", „Porodično blago", „Stižu dolari"...

Tokom snimanja serije, Lazović je i preminuo, 25. marta 2006. od infarkta.

Imao je 55 godina. Po želji porodice niko nije držao govor, već je preko razglasa pušten Lazovićev monolog u poemi svetog Nikolaja Velimirovića „Kosovski zavet cara Lazara".

Sahranjen je na Topčiderskom groblju.