Evo nekoliko jednostavnih saveta kako da napravite dobar feng šui u svom kupatilu.

Sačuvajte vodu

Na najosnovnijem nivou, promišljeno čuvanje vode koju koristite u kupatilu stvara dobru energiju. Vaša svesnost i pažnja u korišćenju ovog dragocenog resursa će se uvući u druge oblasti vašeg života, uključujući i način na koji se drugi ponašaju prema vama.

Zatvorite dasku na WC šolji

Da biste ublažili gubitak bilo kakvih resursa, držite WC dasku zatvorenom kada se ne koristi. Kao bonus, ova jednostavna navika smanjuje vlažnost i vlagu u kupatilu čime se buđ i gljivica svode na minimum.

Držite vrata kupatila zatvorena

Slično poklopcu toaleta, vrata kupatila bi takođe trebalo da budu zatvorena, prema kineskoj disciplini na ovaj način se sprečava “rasipanje” energije. Ako je moguće, najbolje je vizuelno sakriti toalet.

Biljke u kupatilu

Glavni problem sa kupatilom je voda koja teče. Pošto svi vole biljke, živa zelena kućna biljka je jedan od najpopularnijih načina da se poboljša feng šui svakog kupatila. Biljka transformiše opadajuću energiju vode u vitalnu životnu energiju. Voda hrani biljke, čini ih jakim i raste. Osim toga, unosite element prirode u ovu prostoriju.

Očistite proizvode

Redovno pregledajte proizvode koje čuvate u kupatilu kao što su kozmetika, toaletni pribor i lekovi. Ovi proizvodi imaju rok trajanja, pa bacite sve što je isteklo ili više nije potrebno. Pre svega, ne želite da koristite proizvode sa isteklim rokom trajanja.

Redovno čistite prostor

Pošto je kupatilo prostorija za čišćenje i pročišćavanje tela, obavezno redovno dobro očistite prostoriju.

BONUS VIDEO