Marko je posle sukoba odveden u Urgentni centar jer je imao posekotine i modrice po telu. On je bio u alkoholisanom stanju, a zbog neprimernog ponašanja, odveden je u psihijatrijsku ustanovu "Laza Lazarević" na pregled.

Tužilaštvo je izdalo saopštenje da je Marku određeno zadržavanje zato što je pod dejstvom alkohola narušavao javni red i mir, a u prostorijama PS Novi Beograd okrivljeni je pretio policijskim službenicima i vređao ih, oglušavajući se o njihove naredbe, nakon čega je pokušao fizički da nasrne na policijskog službenika.

Advokat je za "Alo" otkrio koja kazna očekuje Marka i da li će izbeći zatvor: 

- Minimalna kazna za ovo delo je kazna zatvora od šest meseci, a imajući u vidu da se nigde ne spominje bilo kakvo oružje, najteža zaprećena kazna iznosi dve godine zatvora - rekao je advokat pa dodao da u ovom slučaju postoje, olakšavajuće, odnosno otežavajuće okolnosti. 

- Naravno, posmatraće se i da li je okrivljeni već osuđivan ili nije, kao i druge otežavajuće i olakšavajuće okolnosti. Verujem da će okrivljeni moći da prođe samo sa uslovnom osudom - priznaje advokat. 

BONUS VIDEO: