Frančeska psihološkinja na svom "TikTok" profilu postavlja zanimljive video-zapise koji nam služe da saznamo neke zanimljivosti iz njene prakse. U jednom od videa bavila se temom rukopisa i kako on otkriva detalje o našoj ličnosti.

Različite osobine stoje iza svakog stila pisanja - uključujući veličinu, razmake između slova i pritisak koji koristite.

Prema psihologu, pisanje velikih slova sugeriše da ste ekstrovert, dok manja slova znače da ste introvert.

- Krupni rukopis je povezan sa ekstrovertnošću i otiskivanjem u svet, dok je mali rukopis povezan sa introverzijom i sklonošću samoći - rekla je ona.

 

 

Sledeća vrsta stila pisanja je pritisak koji koristite.

- Jaki pritisak je povezan sa jakim emocijama, intenzitetom i jakom ličnošću, dok je lagani pritisak povezan sa delikatnošću i osetljivošću - rekla je ona. Za zaobljene oblike slova, Frančeska je sugerisala da ste ispunjeni kreativnošću, toplinom i prijateljstvom.

Dok šiljata, ugaona slova predstavljaju nekoga kao logičnijeg i rezervisanog, rekla je ona.

Objasnila je kako veliki razmaci između slova ukazuju na slobodnog mislioca i nezavisnost, dok zbijene reči ukazuju na fokusiraniju osobu.

Na kraju je istakla kako vaš potpis može biti odraz toga kako želite da vas drugi vide.

- Veliki, istaknuti potpis može ukazivati na želju za priznanjem i poverenjem, dok mali potpis ukazuje na želju za privatnošću i poniznošću - rekla je Frančeska.

BONUS VIDEO: