Nakon požara koji je zahvatio kuću, otkriveno je da je krivo kuče nevinog izgleda jer se na snimcima CCTV-a vidi kako nosi prenosivi punjač za telefon u ustima i kako leži na dušeku na podu i ujeda ga dok ga drugi pas i mačka gledaju.

Kako su varnice počele da lete, pas je ispustio punjač na dušek.

Dušek se brzo zapalio i dva psa i mačka su viđeni kako beže u strahu. Uprkos njihovoj zbunjenosti, bezbedno su izašli iz kuće u Tulsi u Oklahomi.

- Kuća je znatno oštećena, a dva psa i mačka su pobegli iz kuće nepovređeni kroz pseća vrata - izjavili su vatrogasci iz Tulse.

Čudan incident se dogodio u maju, ali je vatrogasna služba Tulse podelila video ove nedelje kako bi ukazala na opasnosti.

Iako niko nije povređen jer članovi porodice nisu spavali, a kuća je spasena, "ishod je mogao biti mnogo gori", rekao je portparol vatrogasne službe Endi Litl.

- Kada se ova energija nekontrolisano oslobađa, može proizvesti toplotu, proizvoditi zapaljive i toksične gasove, pa čak i dovesti do eksplozija - rekao je Litl za CBS News.

- Ovi incidenti mogu nastati zbog različitih razloga, kao što su izlaganje ekstremnoj toploti, fizičko oštećenje baterije, prekomerno punjenje ili čak korišćenje nekompatibilne opreme za punjenje - upozorio je on.

BONUS VIDEO: