Pre dve nedelje, odnosno 26. jula smo imali prilku da ispratimo otvaranje Olimpijskih igara u Parizu, a sada ćemo se u nedelju, 11. avgusta, zvanično oprostiti od ovog praznika sporta. Zatvaranje Olimpijskih igara, kako već dolikuje, biće i u znaku sledećeg grada domaćina – Los Anđelesa.

Na ceremoniji zatvaranja Olimpijskih igara nastupaće Snup Dog, Bili Ajliš i rok grupa Red Hot Čili Pepers. Svaki od ovih izvođača predstaviće različit deo bogatog kulturnog nasleđa drugog najmnogoljudnijeg grada u Sjedinjenim Američkim Državama, a oni će promovisati Olimpijske igre u Los Anđelesu 2028. kombinacijom već snimljenih i živih nastupa.

 

 

Zatvaranje Olimpijskih igara uključiće i vratolomiju Toma Kruza, nalik onima koje je pravio za potrebe filmskog serijala "Nemoguća misija“.

Podsetimo, na otvaraju Olimpijskih igra nastupala je Ledi Gaga. Ona je nastup započela pesmom "Mon truc en plumes" sa kojom je Zizi Žanmer nastupala 1961. godine upravo na istom mestu.

Na kraju večeri se pojavila maestralna Selin Dion, koja je posle četiri godine pustila svoj glas sa Ajfelovog tornja. Ona je svoj nastup započela pesmom na franskuskom jeziku od Edit Pjaf "Himna ljubavi" a za veliki povratak odlučija je da obuče kreaciju za pamćenje. Naime, ona se pojavila u dugoj i uskoj beloj haljini koja je cela ukrašena kristalima i cirkonima.