On će biti osuđen za ubisto Kristin Melton (35) i Dajan Ruiz (43), a obe je ubio u oktobru 2019. godine.

Vilson, koji je inače sa Floride, prvu žrtvu Kristinu upoznao je u baru. Sledeći dan su izašli na sastanak, a ona nije ni slutila da će je Vejd zadaviti u njenoj kući.

Druga žrtva, Dajana, išla je na posao kada joj je Vilson prišao u automobili i pitao je za pravac. Kada je stala i počela sa objašnjvanjem, Vejd ju je oteo.

Na sudu je svedočio i njegov otac koji je rekao da mu je sin priznao da ju je zadavio, a kada je shvatio da još diše, onda je "nastavio da je gazi". NJeno telo pronašli su nekoliko dana kasnije na polju u blizini.

NJegovi advokati su podneli zahtev za ponovno suđenje ili za oslobađajuću presudu za ubistvo Kristine Melton, ali nije poznato da li će biti odobreno.

Foto: Tiktok printskrin/lawandcrime

 

Ubio dve žene, a hiljade lude za njim

Šerifska kancelarija okruga Li potvrdila je u petak da je Vilson primio 3.903 poruke od 12. juna - dana kada je proglašen krivim za ubistva. Zatvorenici mogu da primaju upite preko nadgledanog naloga za razmenu poruka, a Vilson je takođe primio 65 pisama poštom.

Kancelarija je saopštila da je Vilson prihvatio 279 zahteva za povezivanje i da je poslao 754 fotografije - od kojih su 163 odbijene zbog "njihove neprikladne prirode".

Pisma mu pišu ljudi, pretežno žene, koje mole porotu i sudije da se sažale i ne osude ga na smrtu kaznu. Takođe, ženu su osnovale grupe podrške Vilsonu, "Sačuvajte Vejda Vilsona" na TikToku, kao i na Instagramu.

- Kao neko kome je bezuslovno stalo do Vejda, duboko sam razmišljala o težini situacije i uticaju vaše odluke. Iako razumem težinu počinjenog zločina, verujem da bi doživotna robija dala Vejdu priliku da razmisli, pokajte se i dajte pozitivan doprinos unutar granica zatvora - stoji u jednom od pisma, piše newsweek.

Ipak, priča se po društvenim mrežama da je Vejd "bacio oko" na svoju plavu advokaticu. A, kako je gleda, možete videti na snimku ispod:

Fanovi su otišli daleko pa ih porede sa DŽokerom i Harli Kvin i opsednuti su njihovim odnosom.

Mnogi fanovi, ali i osobe koje priželjkuju da on dobije smrtnu kaznu, se pitaju šta sve ove tetovaže na njegovom telu, a pre svega licu znače, a odgovor je jeziv. Od svastike, to priželjkivanja rata, ali i DŽokerovog slogana, "Zašto tako ozbiljno"?

Posebno je urnebesna reakcije njegovog advokata koji prvi put vidi kukasti krst na njegovom licu:

A ovo su njegove potencijalne dijagnoze: bipolarni poremećaj, teška depresija, šizofrenija, itd.

Foto: Tiktok printskrin/saves.wadewilson

 

Podsetimo, ne tako davno žene su "odlepile" za još jednim kriminalcem kada su osvanule fotografije njegovog hapšenja. 

DŽeremi Miks (40) jedan je od najlepših muškaraca na svetu, a zbog svoje kriminalne prošlosti, jednom prilikom se našao iza rešetaka, te je dobio epitet najlepšeg zatvorenika.

Foto: Profimedia

 

Tada je zgodni plavooki robijaš preko noći dospeo u svet šoubiznisa, a da je u to vreme bio iz rešetaka. Zapravo, njegova popularnost rasla je iz dan u dan, a poslovne ponude opstale su i dve godine nakon što je izašao na slobodu i krenuo da gradi manekensku karijeru.

Ipak, uprkos lepoti, nije imao sreće u životu, a kroz isti su ga pratile samo nesreće. Naime, detinjstvo je proveo odrastajući uz poročne roditelje. U jednom podkastu otkrio je da je odrastao u vrlo teškim uslovima, što je uticalo na to da kasnije završi u zatvoru.

- Ja sam dete heroinskih zavisnika. Detinjstvo je bilo vrlo mračno i ružno, a u takvim okolnostima moraš brzo da odrasteš. Moj otac je ubio maminu najbolju prijateljicu kad sam imao samo 9 meseci. Pobegli smo od njega, a ona je bila jedina koja je znala gde se krijemo - prisetio se DŽeremi.

BONUS VIDEO:

(Espreso)