Brajan DŽonson, osnivač tri biotehnološke kompanije i investitor u više startapa ima 46 godina i već je potrošio gotovo 2 miliona evra godišnje kako bi ostao mlad, ili bar izgledao mlad.

Ovaj milijarder je otvoreno govorio o korišćenju eksperimentalnih medicinskih programa s ciljem da preokrene proces starenja, a sve to objavljuje na društvenim mrežama.

Brajan DŽonson je tako na svojoj mreži TikTok podelio video snimak sprave koja mu omogućava da odradi trening od 20.000 trbušnjaka za samo 30 minuta, piše Unilad.

DŽonson kaže da pre svega želi da njegov mozak, jetra, bubrezi, zubi, koža, kosa i polni organ funkcionišu kao kod osobe od 18 godina.

Na listi kontroverznih metoda za podmlađivanje je transfuzija krvi, pre svega upotreba krvne plazme njegovog sina tinejdžera. Međutim, Brajan kaže da ubrizgavanje krvi sina nije dalo rezultate i da nije ništa mlađi nego što je bio juče, pa odustaje od ove metode.

- Moje levo uvo ima 64 godine, moj fitnes test pokazuje da imam 18 godina, a dijafragma mi je jaka kao kod tinejdžera. Moja želja je da postanem osamnaestogodišnjak. Moj sin ima 17 godina i stalno se šalim sa njim.

 

 

- Kad postanem mlađi, želim da budem kao ti - rekao je za BBC.

 

 

Lista terapija na koje Brajan ide je dugačka - od lasera za regeneraciju kože koja je oštećena od sunca, preko agreisvnog tretmana nege kože, ishrane, redovnih kontrola organa, pa sve do kože, zuba i na kraju krajeva polnog organa, Brajan je odlučan da živi zauvek.

 

Brajan DŽonson je sarađivao s timom od 30 lekara koji su pažljivo pratili svaki deo njegovog tela i nivo kondicije u njegovom pokušaju da preokrene proces starenja.

Međutim, pokušaj preokretanja biološke dobi nije lak zadatak, a nije sasvim jasno koliko je ovaj proces efikasan i održiv. Plan uključuje svakodnevno vežbanje barem sat vremena, uključujući tri visoko intenzivna treninga nedeljno.

Deo njegove rutine uključuje tu sofisticirani aparat, koji, kako tvrdi, njegovom telu omogućava da za samo pola sata odradi 20.000 trbušnjaka.

- Osećaj je kao da vam ceo stomak izvlači napolje. Kao da ga kida - objašnjava u videu.

Nakon što aparat odradi svoje, dodaje: “Mislio sam da ću imati strašnu upalu nakon ovoga, ali nemam. Iznenađujuće. Ali moram da kažem da mi središnji dio tijela nikada nije bio jači u životu.”

Stroga veganska dijeta

Pored svog fitnes režima, Brajan DŽonson praktikuje strogu vegansku dijetu, unoseći 1.977 kalorija dnevno.

Svako veče odlazi na spavanje u isto vreme, nakon što provede dva sata noseći posebne naočare za plavo svetlo.

Naravno, sve to ne bi imalo smisla ako ne prati aktivno svoj napredak. Milijarder mora da prođe brojne medicinske zahvate svaki mesec, a neki od njih opisani su kao prilično ekstremni i bolni.

U objavi na Mediumu prošle godine, Brajan DŽonson je otkrio svoje planove.

- S mojim timom svetski priznatih lekara i istraživača, ako uspem da preokrenem svoju biološku dob za 1,01 godinu za svaku godinu koja prođe, to je dokaz da smo postigli prvu fazu brzine bega od starenja, gde očekivano trajanje života raste brže od proteklog vremena - napisao je.

@_bryan_johnson_

This machine is the equivalent of 20k sit-ups in 30 mins. Full protocol on my profile ♬ original sound - Bryan Johnson

- Što se tiče čarobne pilule, čini se da će u doglednoj budućnosti postizanje i održavanje vrhunske forme jednostavno zahtevati puno napornog rada - rekao je Brajan DŽonson koji je šokantnom metodom za 15 godina podmladio i svoj polni organ.

Na njegovoj listi kontroverznih metoda za podmlađivanje je transfuzija krvi, pre svega upotreba krvne plazme njegovog sina tinejdžera. Međutim, Brajan kaže da ubrizgavanje krvi sina nije dalo rezultate i da nije ništa mlađi nego što je bio juče, pa odustaje od ove metode.

"Bloomberg" između ostalog navodi da milijarder ne želi da prizna da je isprobavao i eksperimentalne tehnike kao što je genska terapija.

- U tome jeste lepota. To su nove granice koje treba da srušimo - rekao je Brajan DŽonson.

BONUS VIDEO:

(Žena)