Srbija će narednih dana biti pod uticajem visinskog ciklona i biće više oblaka, ponegde i lokalnih pljuskova sa grmljavinom, uglavnom u južnim i istočnim predelima zemlje, najavio je meteorolog amater Đorđe Đurić.

Iako nas narednih dana očekuje više oblačnosti i malo niže temperature, ostaće i dalje veoma toplo, uz temperature od 28 do 35°C.

Početak septembra doneće novu stabilizaciju vremena, ali i priliv još toplije vazdušne mase sa severa Afrike. Dakle, početak septembra ne da neće doneti zahlađenje, niti jesenje temperature, već pravo tropsko vreme, uz temperature i do 35-36°C.

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

 

Tropski toplo vreme očekuje se tokom većeg dela prve dekade septembra. Prvih deset dana septembra doneće temperature za sedam do deset stepeni iznad proseka.

Veoma toplo vreme biće praćeno i toplim noćima, naročito u Beogradu i većim urbanim sredinama u Vojvodini, uz tropske noći i temperature oko 20°C, dok će noći južnije od Save i Dunava biti ugodnije i hladnije noći.

Tropsko vreme biće praćeno i suvim vremenom, uz deficit padavina.

Prema sredini septembra uslediće manji i neznatni pad temperatura, tek koji stepen iznad 30 stepeni, ali se očekuje i dalje pravo letnje vreme. Prema trenutnim prognozama, nema na vidiku da nas uskoro očekuje jače zahlađenje vremena.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: