Србија ће наредних дана бити под утицајем висинског циклона и биће више облака, понегде и локалних пљускова са грмљавином, углавном у јужним и источним пределима земље, најавио је метеоролог аматер Ђорђе Ђурић.

Иако нас наредних дана очекује више облачности и мало ниже температуре, остаће и даље веома топло, уз температуре од 28 до 35°Ц.

Почетак септембра донеће нову стабилизацију времена, али и прилив још топлије ваздушне масе са севера Африке. Дакле, почетак септембра не да неће донети захлађење, нити јесење температуре, већ право тропско време, уз температуре и до 35-36°Ц.

Фото: Танјуг/Владимир Шпорчић

 

Тропски топло време очекује се током већег дела прве декаде септембра. Првих десет дана септембра донеће температуре за седам до десет степени изнад просека.

Веома топло време биће праћено и топлим ноћима, нарочито у Београду и већим урбаним срединама у Војводини, уз тропске ноћи и температуре око 20°Ц, док ће ноћи јужније од Саве и Дунава бити угодније и хладније ноћи.

Тропско време биће праћено и сувим временом, уз дефицит падавина.

Према средини септембра уследиће мањи и незнатни пад температура, тек који степен изнад 30 степени, али се очекује и даље право летње време. Према тренутним прогнозама, нема на видику да нас ускоро очекује јаче захлађење времена.

(Телеграф)

БОНУС ВИДЕО: