Na večni počinak Radu Đuričin je ispratila porodica, a glumici je ispunjena poslednja želja, da počiva u porodičnoj grobnici sa roditeljima.

Od Rade su na Gradskom groblju u Vršcu između ostalih došli da se oproste glumica Vjera Mujović, reditelj LJubiša Ristić, novinarka Vesna De Vinča i pozorišna rediteljka i profesorka Ivana Vujić.

Na Radinu sahranu došao je i glumac Ivan Bosiljčić.

Foto: J.J.Baljak

 

Za rodni Vršac je vezale su je divne uspomene, o čemu je pričala sa puno ljubavi.

- Rođena sam i odrastala u lepoj varoši, u gradu Jovana Sterije Popovića, Paje Jovanovića, Vaska Pope. U svešteničkoj porodici, uz oca Pop-Marinka, tako su ga svi zvali, a tako se sad zove i jedna ulica u Vršcu, uz majku Milevu i sestru Nadu - izjavila je glumica ranije za medije.

Foto: J.J.Baljak

 

Rada je iza sebe ostavila neizbrisiv trag brojnim ulogama, ali i svojom blagom ličnošću. Povodom njene smrti oglasio se glumac i reditelj Radoš Bajić.

- Plejadi večnih iz “Sela gori" danas se u carstvu nebeskom pridružila i predivna Rada Đuričin. Svojom dobrotom, toplinom, čovekoljubljem i osmehom - plenila je i opominjala nas da moramo biti bolji… - napisao je Bajić i dodao:

- Ulogom Živke u “Selo gori” osvojila je srca milionske publike, a meni pričinila radost i čast što sam bio u prilici da sa njom sarađujem. Počivaj u miru draga Rado... - poručio je Radoš Bajić.

 

 

Rada Đuričin, jedna od najznačajnijih jugoslovenskih i srpskih glumica i dugogodišnja članica ansambla Jugoslovenskog dramskog pozorišta, preminula je danas u Beogradu.

Tokom svoje duge karijere, igrala je i u predstavama Narodnog pozorišta u Beogradu, Ateljea 212, Zvezdara teatra, KPGT-a, Bitef teatra, Malog pozorišta "Duško Radović", Narodnog pozorišta u Nišu i u Užicu, Madlenijanuma, i drugih, manjih i nezavisnih pozornica.

BONUS VIDEO: