Pevač Acko Nezirović otkrio je šta je kraljica narodne muzike Lepa Lukić uradila kad je saznala koliko u Beču košta vađenje zuba.

Foto: ATA images

 

Acko je ispričao da ga je u pet ujutru Lepa zvala da je vodi kod zubara u Beču.

Foto: ATA images

 

– Živeo sam tada u Beču i zvoni mi telefon u pet ujutru, nisam znao ko je. Kad ono Lepa, kaže da je vodim kod zubara jer je boli zub. Kaže ‘Molim te da dođeš, hoću da umrem’. Ona mi objasni gde je i šta je i odemo mi tamo. Dežurni doktor predloži prvo da se snimi, jer mu je delovalo kao zdrav zub, ali je Lepa insistirala da ga izvadi. Rekla je: ‘Jok, more, vadi to odmah’. Međutim, pitala je koliko košta i kad je čula 1.200 evra, ona je samo izustila :“Ne! Stani! Idemo prvo da pojedem supu, pa će možda da stane“. Svi smo se zbunili šta joj je, znamo da žena ima novca, a ona mi kaže da neće iz inata da za jedan zub da 1.000 evra– kroz smeh se prisetio Nezirović.

Ima tri penzije

Lepa Lukić, legendarna pevačica narodne muzike, svojevremeno je otkrila da ima tri penzije, pa i ukupnu cifru koju mesečno prima.

Kako je Lepa tada navela, prvu penziju zaradila je godinama staža, druga je nacionalna, a treće kanadska od pokojnog supruga.

- Nacionalna penzija mi je 60.000 dinara, a ova druga 90.000 dinara. I imam kanadsku penziju od 1.000 evra. Može da se živi i od nacionalne ako vodiš računa - rekla je Lepa jednom prilikom.

Espreso