Smrtno je stradao još jedan čovek, koji je, pre penzionisanja, radio kao policajac. U prvim satima po pronalaženju Hoferovog tela, opravdano se sumnjalo da ima još žrtava, pa je u Gornjoj Austriji, pokrenuta akcija policije velikih razmera, koja je, nažalost, potvrdila da su barem dvojica bila žrtve pomahnitalog napadača, Rolanda Drekslera (56).

U Kirhbergu vlada velika tuga. Stanovnici su zabrinuti da počinilac neće biti pronađen do sahrane, jer tada može doći do masovnog prisustva policije i neće biti ispraćaja pokojnika. Policija dobija mnogo dojava od građana.

Civilne patrole su se, takođe, "rasule" svuda u okolini.

Dreksler je još u bekstvu. Bežeći je, kako se sumnja, pucao u najmanje još dve osobe. Treća i eventualna četvrta žrtva, prema pisanju austrijskog Kronen cajtunga, nije zvanično potvrđena.

Napad se dogodio oko 9.15 ujutru. Mesto zločina bilo je u zajednici Altenfelden, oko 500 metara od saveznog auto-puta.

Hofer je bio gradonačelnik Kirhberga na Dunavu 16 godina. Prema saznanjima Kronena, i drugi smrtni slučaj je, kao i  gradonačelnik, lovački "kolega" osumnjičenog Drekslera.

Počinilac za koga se navodi da je lovac, je u bekstvu i smatra se veoma opasnim. Pošto je zapucao, napadač,  se uputio u nepoznatom pravcu. Mediji javljaju da su alarmirane i specijalne jedinice, a na mesto zločina koji se dogodio na jednoj livadi, stiglo je i oklopno vozilo Kobra.

Apel građanima

POLICIJA Gornje Austrije je objavila snimak osumnjičenog, Rolanda Drekslera, sa molbom da se jave svi koji imaju bilo kakvu informaciju i uz upozorenje da je naoružan. Policija veruje da osumnjičeni vozi srebrni Folksvagen kadi, sa registarskim oznakama RO-231EL.

Po informacijama Kronena, Hofer je navodno, jutros, bio na putu za Fraunšlag. Prošao je pored kuće osumnjičenog i tada je možda došlo do sukoba. Gradonačelnik je očigledno pokušao da pobegne preko livade.

Pozadina zločina je verovatno dugogodišnji spor između lovaca. Ubijeni je bio član jednog lovačkog društva, a veruje se i da se jedna od upucanih osoba takođe bavila lovom. Navodno se radilo o dugogodišnjim svađama. Sada je sve eskaliralo.

Čelnik savezne države Gornje Austrije, Tomas Štelcer, iz redova austrijske Narodne stranke (OVP), izjavio je saučešće porodicama ubijenih.

- Ova neverovatna dela šokiraju našu zemlju. U ovim teškim časovima, sve naše misli i naše najdublje saosećanje su sa porodicama i svim rođacima - rekao je Štelcer.

BONUS VIDEO: