Немац који је недавно напунио 80 година, тежак је милионе, како у кешу, тако и у некретнинама, али ипак, он је одлучио да живи од хране из контејнера. Ако и купи нешто, што му је стварно неоходно, он ипак води рачуна да за то плати минимално, па понекад искешира и по пет евра, иако му на рачун месечно "леже" 3.856 евра.

Хајнца Б. углавном људи затичу на бициклу, у истрошеној, поцепаној одећи, док "копа" по контејнеру у потрази за храном. Наравно, да они који га не познају, одмах би помислили да је бескућник - али изглед вара.

- Можда стварно има само 15 евра на рачуну, али само зато што је управо подигао 700.000 евра за куповину нове куће - десете по реду. Преосталих 100.000 евра пребацио је на орочену штедњу како би остварио камату - пише немачки Билд.

80-годишњак, који има више од милион евра имовине, зна како је још више увећати. Како каже, цео живот је био штедљив па му новац за преживљавање баш и не треба. Срећан је што живи од хране коју налази у смећу и скупља свакакве ствари које други људи бацају.

- Можда купим мало уља за пржење или нешто слично ако ми понестане, али већину хране нађем у смећу. Људи су размажени и бацају довољно ствари да прехране целу породицу. На пример, људи купе пакет кобасица, поједу једну, а остале баце у смеће - рекао је Хајнц.

Не плаћа телефон

Пензионисани инжењер електротехнике има месечну пензију од 3.600 евра, и још једну у износу од 156 евра, која му "леже" на рачун. Ипак, он троши свега пет евра на храну, а од рачуна плаћа само кабловску, као и оне најосновије. Што се тиче телефона, како каже "не пада му на памет да месечно издваја 10 евра само за то".

Хајнц нема породицу, па не зна коме ће оставити своју имовину након смрти. Има далеке рођаке, али каже да они не могу платити порез на наследство, па размишља о изнајмљивању неких некретнина станарима.

(Телеграф)

БОНУС ВИДЕО: