Роберт и Стивен Спахалски увек су знали где се који налази и шта ради, иако су годинама били отуђени с обзиром да је један од њих завршио у затвору на дужи период.

Браћа су рођена са инстиктом убице, а да би починили злочин увек су налазили "савршено" оправдање.

Стивен је имао само 17 година када је чекићем у главу ударио и усмртио Роналда Риплија који је тада имао 48 година. Полицајцима који су га ухапсили рекао је како га је Роналд "нежељено хомосексуално нападао". Полиција тада сазнаје са Стивен има брата близанца који се налази у затвору због ситних крађа.

Све до 2005. године Стивен је служио затворску казну због убијања Роналда Риплија а новинарима никад није хтео да прича о томе: "Ако неког убијем, убијем га с разлогом. То је све што ћу рећи".

 

Фото: Fox Nation принтскрин

 

С друге стране, Стивенов брат Роберт је пролазио кроз разне институције док је његов брат лежао у затвору. Једном приликом су обојица лежала у истом затвору, а један од њих је покушао да побегне тако што се сакрио у скривени одељак у камиону.

Пошто полиција није могла да разликује ко је ко, обојицу су бацили у самицу на неко време.

На крају је на слободу изашо Роберт који је радио као шустер, али се брзо навукао на крек и почео да убија већ 1990. године. Није престао све док није затоврен на доживотну робију.

Полиција је 31. децембра 1990. године пронашла мртву сексуалну радницу која је била задављена жицом, док је на ногама имала само једну чарапу. Роберт се појављивао на месту злочина, а полицији се представио као њен добар пријатељ.

Седам месеци касније, његова девојка Адриана Бергер је пронађена мртва у свом стану. Њено тело је било у фази распадања, а јак смрад се ширио на улицу.

Пошто нису имали доказа против њега, полиција је Роберта пустила.

Исте године, Роберт убија једног мушкарца и то чекићем у главу, исто као што је то урадио његов брат 20 година раније. Разлог зашто је убио несрећног човека био је неспоразум око новца. Пошто је био 10 година на слободи, за то време Роберт је убијао, дрогирао се, али и заразио ХИВ-ом.

За све ово време, његов рођени брат Стивен је служио затворску казну од 30 година и то због убиства.

Роберт у једном моменту убија и Вивијен Иризари, јер је имао визију да је она демон којег треба убити. Задавио ју је, а њено тело окупао и спустио у подрум. Касније је причао да се с времена на време спуштао у подрум како би причао са Вивијен и извинио јој се.

Застрашујућа је прича да су оба близанца тврдила да причају са својим жртвама годинама након што су их убили.

Године 2006. године, Роберт је осуђен на 25 година затвора за свако убиство, што је значило доживотну робију.

Фото: Fox Nation принтскрин

 

Када је Стивен чуо да је његов брат Роберт убијао дуги низ година, остао је шокиран: "Мислио сам да сам једини ја убица у породици", рекао је полицији.

- Никад га више нећу видети - рекао је Стивен након што му је затворски чувар дао исечак из новина на којима је била вест о убиствима његовог брата.

Године 2009. Стивен је пуштен из затвора, али је након 6 месеци враћен јер је покушао да опљачка банку. Адвокати су тврдили да је то намерно урадио како би био враћен у затвор:

Фото: Fox Nation принтскрин

 

- Ја једноставно не могу да живим на слободи. Нисама навикнут - рекао је тада Стивен.

Године 2016. је поново изашао и сада живи на слободи.

Када су његовог брата Роберта питали за мотиве убистава, он је рекао да када је први пут убио, убио је свињу свог оца.

- Узео сам пиштољ и разнео јој мозак. Осећао сам се фантастично - рекао је.

(Стил)

БОНУС ВИДЕО: