Искусни возачи поделили су мало познати савет о дугмету на контролној табли које ће расхладити ваш аутомобил још делотворније од клима уређаја.

На дугмету се налази мала стрелица и симбол који представља унутрашњост вашег аутомобила. Ово дугме за "рециркулацију ваздуха" нуди сјајан начин да расхладите аутомобил чак и када је клима уређај искључен.

То је зато што се прекида доток спољног ваздуха и само ће, као што име сугерише, поновно циркулисати постојећи ваздух у аутомобилу.

Фото: Профимедиа

 

Не морате да држите клима уређај упаљеним

Ваздух изван аутомобила топлији је него унутра, па ће кад упалите климу ваздух унутра бити пуно хладнији. Тада можете само непрестано да циркулишете овај постојећи ваздух уместо да га мењате новим топлим ваздухом, што значи да чак и не морате да држите клима уређај укључен све док су вам прозори затворени, чиме се, такође, штеди гориво.

- Замислите ово: врући летњи дан и паркирани аутомобил који упија сунчеве зраке. Дугме за рециркулацију ваздуха долази у помоћ, јер пружа делотворно решење за убрзавање процеса хлађења. Рециркулацијом хладног ваздуха у возилу, ово дугме помаже у стварању освежавајућег окружења готово тренутно, што постаје посебно важно током врућине и омогућује вам да уђете у расхлађени аутомобил - рекао је представник фирме UK Car Discount.

- Што је рециркулација ваздуха дуже укључена, возило ће бити хладније! Ако је не користите, аутомобил ће користити спољни ваздух који је пуно топлији, а клима уређај ће радити јаче и континуирано како би охладио врући ваздух - истакао је стручњак.

БОНУС ВИДЕО: