Тим поводом је директор једног кампа на Фејсбуку набројао шта би људи требало да изостављају из своје пријаве за посао, а његова објава постала је вирална.

- Знам да многи људи који ми се јављају, траже свој први посао, што је сјајно. Знам да је научити како бити добар на разговору за посао вештина и не очекујем да ће млади људи који ми се пријављују бити савршени, али желим престану да ми наводе своје приватне здравствене податке у мотивационом писму или током разговора - написао је директор.

Шта је неприхватљиво писати у мотивационим писмима?

Фото: Профимедиа

 

- Не могу да вам набројим колико мотивационих писама сам добио, а у којима су људи писали да имају проблема са менталним здрављем те су ми износили своје дијагнозе. То је непримерено и ставља ме у неугодан положај. Радо ћу вам пружити смештај по потреби ако сам вас запослио, али чудно је сазнати нешто о некоме кога први пут срећете и због тога се питам могу ли да вам поверим поверљиве информације о особама у кампу - рекао је директор.

- Овде се не говори о срамоћењу људи због лошег менталног здравља, већ наглашавам да не морам знати све детаље о вама први пут кад се упознамо - закључио је.

Људи су му у коментарима писали да би било добро упозорити послодавца на своје ментално здравље и да то не би требало да буде проблем, док је било и оних који су тврдили да млади људи често имају потребу да кажу како се осећају и са чиме се сусрећу.

БОНУС ВИДЕО: