Многи људи се питају је ли конзервирана храна заиста здрава и хранљива. Нутриционисткиња др Џес Кординг открила је да су, према мишљењу струке, најздравије конзервиране намирнице сардине, али и остале рибље конзерве.

Оне су добар извор протеина те су врло једноставне јер не захтевају дугу припрему или кување.

Др Кординг је објаснила да употреба рибљих конзерви у прехрани има бројне здравствене добробити.

Фото: Профимедиа

 

- Конзервиране сардине обично имају мање живе од многих других врста рибе и сматрају се једним од најбољих избора морске хране, посебно ако свеже нису доступне - рекла је.

Када једемо сардине, додала је др Кординг, уносимо пуно протеина, витамина Д и противупалних омега-3 масних киселина, а маслиново уље осигурава мононезасићене масти здраве за срце.

Стручњаци препоручују две до три порције рибље конзерве недељно, помешане са тестенином или самостално, а можете их додати и разним салатама.

БОНУС ВИДЕО: