Milica Dabović je ostvarila veliki uspeh u srpskoj košarci, ambiciozna je i voli da pobeđuje, a njena priča iz detinjstva rastužuje mnoge.


Dabovićeva je iz sportske porodice, ima dve sestre, Anu i Jelicu. Ana Dabović je takođe uspešna košarkašica, dok je Jelica bila najbolji strelac Jugoslavije, a ona je prva i progovorila o traumama iz detinjstva.

- Iz detinjstva se sećam samo batina. To je moja tragedija. Živeli smo u staroj kući, ispod nje je bila plaža s kamenjem. Otac me je vodio da plivam na plaži koja je bila kamenita. Raskrvarila sam nogu. Kad sam se vratila kući, mama je primetila, ja sam se prepala i počela da plačem, a otac je uzeo veliki muški češalj i tukao me do krvi. To mi je prvo sećanje iz detinjstva - rekla je jednom Jelica.

Ona je istakla da je jedva čekala da dobije sestru i nadala se da će nasilje prestati kada se rodi druga beba.

 

- Baka i deda su me odgajali, ali to nije bilo društvo za mene. Patila sam, želela sam sestru ili brata. Mislila sam da rođenje Milice znači da će najzad doći sreća u našu kuću, da nećemo više trpeti nasilje ni ja ni majka, ali sam se prevarila. Mene je nastavio da maltretira, ali i Milicu čim je malo odrasla i počela da hoda. Tada mi je bilo još gore u celoj toj priči, nisam mogla da zaštitim ni majku ni sestru - izjavila je svojevremeno najstarija sestra Dabović.

Milica je ovo posmatrala drugačijim očima i nije doživljavala batine kao nešto što ne treba da se dešava.


- Neću da kažem da nije bilo batina. Bilo ih je. I znate šta, nekada su stvarno bile teške, ali ja sam ih drugačije doživljavala. Kad prođu, ja bih zaboravljala, a Jelica je sve pamtila. NJu je to hranilo, mene nije. Nisam bila ogorčena. U to vreme batine su dobijala sva deca i nisu se smatrala zlostavljana. Kada bi nas otac izmlatio, rekao bi: „Izvini, srećo tatina“ ili „Voli te tata“, i ja bih odmah zaboravljala na udarce. Te njegove reči su sve brisale - rekla je Milica.

Milica Dabović je zaključila da i pored svega zahvalna je ocu na svemu i srećna je što im je omogućio život kakav su imale. Bivša košarkašica smatra da niko nije bezgrešan i bez obzira što će je neki osuditi, ona je na očevoj strani i dodaje da su svi grešili, pa i ona i Jelica.

 

(Glosi)

BONUS GALERIJA: Vidite kako izgleda polusestra Devina Antonovića, ćerka Mirjane Antonović, "ljubavnice Miroslava Ilića"

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".