Glumica je rođena 1949. godine u NJu DŽersiju, odrasla je sa roditeljima i dvojicom braće u Bernardsvilu, a školvala se na Vasar Koledžu i Jejlu.

Meril su često odbijali na audicijama zbog toga što je bila ružna. Mnogi reditelji su se posle ovakvih izjava pokajali, jer nisu znali kakvu su divu izgubili. 

Stripova je ostala jedna od najvećih glumica u istoriji Holivuda 

Tokom sedamdesetih godina, kada je počinjala da gradi karijeru, došla je na audiciju za film „King Kong“, u režiji Dina de Laurentisa, a anegdota se posle toliko godina i dalje prepričava od usta do usta. 

Foto: Tanjug/AP

 

- Ušla sam u tu fantastičnu kancelariju na 33. spratu jedne zgrade na Menhetnu. De Laurentis je tokom audicije pogledao prvo u mene, pa u svog sina, i kratko prokomentarisao: „Brutta“. Pošto govorim italijanski, razumela sam da mi je rekao da sam ružna, pa sam mu odgovorila: "Razumela sam vas, žao mi je što nisam dovoljno lepa za King Konga", i izašla iz kancelarije - izjavila je glumica. 

Meril Strip je Oskara osvojila tri puta, a bila je nominovana 21 put. 

Bez obzira na to što su joj govorili da je ružna, Meril je danas jedna od najlepših žena Holivuda. Ona je primer u osmoj deceniji da prirodno starenje može da očuva lepotu žene. 

(Alo)

BONUS VIDEO: 

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".