Sigurno vam se nekada desilo da sanjate bivšeg emotivnog partnera, a da ni sami ne znate zašto.

Kakvu simboliku kriju takvi snovi?

Sanjati svog bivšeg može biti znak da ga niste preboleli, ali može biti i simptom traume, osećaja usamljenosti ili sukoba sa samim sobom.

Sanjanje bivšeg može imati nekoliko značenja, može biti povezano sa nostalgijom za domom, procesom tugovanja, sukobom, pa čak i sa nesigurnošću. 

Foto: Profimedia

 

Sanjate intimne trenutke sa bivšim

Ako je ono što ste sanjali povezano sa intimnim kontaktom, to može značiti da vam nedostaje bliskost sa tom osobom i da deo vas želi da ispuni tu želju. Normalno je doživljavati romantične snove.

Šta znači sanjati da je vaš bivši s nekim drugim

Ako je u snu vaš bivši partner sa drugom osobom, to može imati nešto složenije značenje: uprkos činjenici da ta osoba više nije s vama, i dalje osećate povezanost sa njom.

Foto: Profimedia

 

Šta znači sanjati da vam se vratio bivši?

Sanjati da vam se bivši vraća je jedan od najčešćih snova. Ove vrste snova mogu značiti mnogo stvari. Obično je znak skrivene želje da ponovo budete sa njim. Budući da se to ne događa u stvarnom svetu, vaš um stvara scenarije za ono što priželjkuje, prenosi "Informer".

Prema teoriji psihoanalize i značenju snova prema Frojdu, naši snovi imaju za cilj ispunjavanje i zadovoljavanje potreba koje nisu ispunjene tokom dana.

Stoga, ako se naš bivši partner pojavljuje periodično dok sanjamo, možda ćemo morati da razgovaramo s njim ili njom kako bismo zatvorili ranu koju naš um drži otvorenom. Važno je proći pravilan proces tugovanja i prevladati raskid na zdrav način, u suprotnom, možda ćete i dalje sanjati bivše.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".