Talentovani glumac se ponekad našao u situacijama kada je mislio da nije dovoljno dobar za neki zadatak:

– Svakako da jesam, postoji jedna divna poslovica koja mi je moto i nadahnuće kada prihvatam neku ulogu, “Ko pobeđuje bez prepreka, trijumfuje bez slave”. Da biste napravili heroja, on mora da prođe kroz gomilu prepreka da bi zaslužio to zvanje –iskreno je odgovorio glumac, pa je započeo priču o hiperprodukciji:

Foto: ATA images

 

– To zavisi od veštine reditelja i toga kako je ceo koncept stvoren, a to je ustvari odraz današnjeg vremena. Film je jedna jako skupa alatka i da bi se isfinansirala treba mnogo sredstava sa raznih strana kako bi se stvorili uslovi, to je neminovno ako hoćemo da gledamo dobre filmove-izjavio je Raša i istakao da se ljudi često prisećaju života u Jugoslavije koji nedostaje: 

– Jugonostalgija mislim da je prisutna u samoj slici filma, to je epoha koju glorifikujemo, nekada je bilo bolje, pa govorimo da je negde drugde bolje... Zato i napuštamo često ove krajeve. Nuspojava tog vremena, stilova oblačenja i načina komuniciranja – objašnjava Raša i dodaje:

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

 

– Telefon se ekranizuje, mislim da ćemo korespondirati mlađim generacijama koje su navikle da budu zagledane u dlanove, da vide kako je to nekada funkcionisalo, kako su se pravili dogovori, u skladu sa mogućnostima.

Glumca smo navikli da gledamo u trilerima, ali je priznao da bi voleo da promeni žanr: 

– Bilo bi lepo igrati u komediji. Triler je žanr koji volim, ali nije lak za snimanje, mnogo se trpi u kadru i mnogo toga treba izdržati da bi ta scena valjala. Daće bog i komediju uskoro – izjavio je Raša.

(Blic)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".