Tanasije Uzunović je za života odigrao preko 50 pozorišnih i filmskih uloga, a najpoznatiji je po ulozi Rajka Maleševića iz televizijske serije "Moj rođak sa sela".

Glumac je pre tri godine dospeo u žižu javnosti kada je došlo do skandala u Narodnom pozorištu. Iako je Uzunović još tada demantovao navode da je ošamario balerinu D.K., mediji su tada prenosili da će protiv Uzunovića biti podneta prijava zbog remećenja javnog reda i mira.

Međutim, kako je glumac tada rekao za Kurir, balerina, koja je ujedno i vlasnica bifea, bila je pijana i pljunula ga je, dok ju je on samo sklonio i mirno sačekao policiju.

Foto: V. Danilov/Z. Jovanović Mačak

 

Ovo nije bio jedini glumčev sukob sa kolegama, pa je tako 2011. takođe u Narodnom pozorištu došlo do fizičkog obračuna između Ivana Bekjareva i Tanasija Uzunovića. Glumački doajeni u poodmaklim godinama potukli su se na prijemu organizovanom posle izvođenja predstave „Karolina Nojber“ zaječarskog pozorišta „Zoran Radmilović“.

- Tokom koktela je vladala atmosfera uobičajena za takve događaje, pilo se i ćaskalo, sve dok odjednom svi nismo primetili koškanje između Ivana i Tanasija, da bismo odmah potom ugledali krv na Tasinom licu! Na sreću, nekoliko prisutnih ubrzo ih je razdvojilo, pa je sprečena tuča većih razmera - ispričao je tada sagovornik Kurira, dok je Bekjarev tom prilikom slomio prst, te je morao da nosi gips.

Foto: N. Paraušić

 

- Prišao mi je Tanasije i dva puta me preko naočara udario u glavu. Morao sam da se branim, uzvratio sam. Tom prilikom sam polomio mali prst na ruci, zbog čega ću morati da nosim gips najmanje mesec dana - izjavio je Bekjarev svojevremeno, ističući da je zbog zadobijenih povreda morao da podnese prijavu policiji.

S druge strane, Tanasije je tvrdio kako je Ivan bio taj koji je isprovocirao sve, te da je on bio primoran da se brani. On je takođe naveo i da ga je Ivan ogrebao po uvetu prstenom i raskrvario ga.

BONUS VIDEO: