Međutim, to se ne dopada mladim komunistima, koji traže da se njegov nastup zabrani.

Kako se navodi u saopštenju Saveza komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ), oni smatraju da Bajine pesme promovišu nasilje i druge loše vrednosti i da bi nadležni trebalo da reaguju što pre.

- Zahtevamo od Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i direktora Sportskog centra Tašmajdan Mirka Pavlovića da otkažu održavanje koncerta Mirka Pajčina, poznatijeg kao Baja Mali Knindža. Koncert je potrebno zabraniti jer njegovi tekstovi pozivaju na nasilje, etničku, nacionalnu i versku mržnju, podržavaju mizoginiju i seksizam, te afirmativno govore o kriminalu, alkoholu i drogama, što je sve zakonom kažnjivo u Republici Srbiji.

- Baja Mali Knindža u svojim tekstovima veliča četničkog zlikovca i izdajnika srpskog naroda, saradnika nemačkog i italijanskog okupatora (a od 1945. godine i saradnika CIA) Momčila Đujića. Baja Mali Knindža, koji sebe lažno promoviše kao srpskog patriotu, tokom rata je bio dezerter, a ljudsku nesreću i patnju je koristio kako bi zgrtao ogromne količine novca, potpirujući mržnju - navode oni, dodajući da je posebno neprimereno da se sporni koncert održi u danima nakon tragičnih masovnih ubistava koja su se dogodila u našoj zemlji.

Baja Mali Knindža nije odgovorio na poruke novinara koji su želeli da dobiju njegov komentar povodom saopštenja SKOJ-a.

(Kurir)

BONUS VIDEO: