Cene prirodnog gasa za javno snabdevanje biće veće od 1. novembra za 10 odsto i iznosiće 4,54 din/kWh bez poreza i taksi, odnosno 5,02 din/kWh sa porezima i taksama.

Savet Agencije za energetiku Republike Srbije potvrdio je ovu odluku na sednici koja je održana 21. septembra. Saglasnost se objavljuje u Službenom glasniku i na internet stranici Agencije. I posle ovih korekcija, prosečna cena prirodnog gasa za javno snabdevanje u Srbiji (bez taksi i poreza) i dalje je jedna od najnižih u Evropi.

Kako je nedavno izjavila Dubravka Đedović, ministarka rudarstva i energetike cene struje i gasa su bile na niskom nivou decenijama i to je neodrživo u toliko dugom roku.

- Naš zadatak je da povećamo investiciona ulaganja, a za to je potrebno da kompanije bolje posluju, da mogu da finansiraju investicione projekte. Cilj je da imamo najnižu ili među najnižim cenama struje i gasa u regionu. To smo uspeli da uradimo prošle godine, kada su cene rasle i više od 100 odsto, 120 i 130 odsto, kao u Severnoj Makedoniji i Rumuniji" - rekla je ministarka.

BONUS VIDEO: 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".