Mladi hrvatski pevač je rođen u Umagu 1995. godine. Osim što je pevač, on je i kompozitor, gitarista i muzički producent, tekstopisac. 

Nekoliko godina je bio član benda "Mantra", a prošle godine je rešio da počne solo karijeru. 

Žene ga obožavaju, ali će se razočaratikada čuju da je u vezi sa mlađom Elizabetom Ružić. Hrvatski mediji pisali su da se bavi video produkcijom i art fotografijom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elizabeta (@elizabeta_ruzic)

Prvo polufinale održava se večeras, drugi deo takmičenja u četvrtak, dok je veliko finale, u kojem će nastupiti 26 zemalja, zakazano za subotu, 11. maj.

Ove godine će se za pobednički trofej boriti 37 zemalja.

Iz dva polufinala u veliko finale plasiraće se po 10 najboljih zemalja, a direktno su se u finale plasirale zemlje takozvane „velike petorke“ – Velika Britanija, Italija, Nemačka, Francuska i Španija, kao i zemlja domaćin Švedska.

Srbija će se takmičiti večeras, u prvoj polufinalnoj večeri, a osim nje, na listi je još država.  

To su predstavnici Kipra, Litvanije, Irske, Ukrajine, Poljske, Hrvatske, Islanda, Slovenije, Finske, Moldavije, Azerbejdžana, Australije, Portugalije i Luksemburga.

Zanimljivo je da su se ove godine prvi put sve države bivše Jugoslavije koje učestvuju (Srbija, Hrvatska i Slovenija) našle u istom polufinalu, što se do sada nije dogodilo.

Publika odlučuje kojih će se deset najboljih 10 zemalja plasirati u finale.

Drugo polufinale održava se u četvrtak. U njemu će nastupiti 16 zemalja, jedna više nego u prvom delu takmičenja.

BONUS VIDEO: