Zdrava i vedrog duha baka LJubica zakoračila je u 102 godinu života. Na kućnom pragu u derventskom selu Osinja mnogi su je pitali kakav je osećaj doživeti stotu.

- Hranim se normalno, ali ne brinem se puno. Kako bude neka bude. To je najvažnije. Ako se brineš, to je najteža bolest. Sve od stresa počinje - započela je baka LJubica.

Zbog toga baka i danas poručuje: "Deco, samo bez stresa i prihvatite se posla, jer rad je stvorio čoveka." A rada se LJubica ne odriče ni u 101. godini.

Baka LJubica, iako je prešla stotu godinu sve poslove u bašti obavlja sama. Celi život se bavila poljoprivredom i zahvaljujući tome sa suprugom othranila četvoro dece.

- Na poljoprivredi radila. Težak posao bio. Čovek umro, deca se udala, otišli, ja sam ostala sama. Pokretna sam, mogu sebe služiti, ponešto radim u bašti kod kuće i tako - dodaje LJubica.

 

 

Deca, unuci i praunuci često posećuju LJubicu. Predlagali su joj čak i da živi sa njima, ali ona to ne želi.

- Zdrava sam i sada. 1923. godište, znaš koliko je to godina, ali zdrava sam. Ništa me ne boli, samo staro. Noge slabe, a ovo ništa me ne boli. Zdrava, nikakve lekove ne trošim - naglašava LJubica.

LJubica je rođena u Osinji. Priča da je zvanično upisana u knjigu rođenih 1. aprila 1923. Ali kako su to bila neka druga vremena, ona je danas uverena da ima i mnogo više godina.

(atvbl.rs)

BONUS VIDEO: