Dermatolog Skot Volter je na svom TikTok profilu objavio video u kojem je otkrio kako možete brže da zaspite kada vam misli ne daju mira.

- Ja sam lekar i ponekad imam problema sa spavanjem pa ću vam reći nešto o metodi koja mi je olakšala sve - započeo je Volter.

Trik za lakši san

Dodaje da njegov trik ne uključuje "nešto poput uzimanja melatonina", veštačke verzije hormona koji izaziva pospanost, "ili drugih suplemenata". To takođe "ne uključuje odlazak pod vruć tuš pre spavanja ili čitanje".

Lekar je predložio jednostavnu mentalnu vežbu poznatu kao "kognitivno mešanje". U pitanju je metoda koja pomaže da se "preurede ili organizuju misli". Cilj je da se vaš um odupre od svesnih obrazaca misli koji vam otežavaju da zaspite, a postoji nekoliko načina da to učinite.

- Mislim na nasumične reči objekata koji nemaju nikakve veze jedni sa drugima, na primer, krava, list, sendvič. Ponavljajte ih u mislima dok ne zaspite - savetovao je lekar.

Volter tvrdi da ova tehnika funkcioniše jer - ne samo da ometa vaš mozak, već i simulira "mikro snove" koje doživljavamo kada utonemo u san. Dakle, kada počnete ovo da radite, signalizirate svom mozgu da je "sigurno" da zaspite, piše Dejli Star.

BONUS VIDEO: