Legendarni hrvatski pevač, Massimo Savić, koji je preminuo pre dve godine, svojevremeno je progovorio o incidentu koji mu se dogodio u stanu koleginice Alke Vuice.

Foto: V. Danilov

 

Opisujući žurke u Alkinom stanu, Massimo je govorio o incidentu sa preminulim voditeljem, Željkom Malnarom.

Foto:ATA images

 

Na jednoj od žurki u Alkinom stanu u Zagrebu, nakon verbalnog sukoba, Malnar je izvadio iz jakne ogroman Magnum i pucao u njega. Metak ga je promašio, probio zid i završio u bojleru.

- Istina je da Massimo prepričava taj događaj i razumem da je to mnoge šokiralo i tek će šokirati večeras ili u reprizi sutra poslepodne. Ipak, epizoda serijala o Alki Vuici, priča je o njenom mukotrpnom probijanju na muzičku scenu, pisanju tekstova za mnoge poznate izvođače među kojima su, osim Massima, Josipa Lisac, Tajči, Boris Novković, Željko Bebek i mnogi drugi. Naravno, ona u filmu opisuje i nastanak hitova koje je sama izvela poput "Laži me" ili "Otkad te nema". Bile su to godine kad su ti mladi kreativci živeli prilično intenzivno, da iskoristim diplomatsku formulaciju, ali ne bih volio da ti segmenti priče zasene Alkin rad - rekao je Toni Volarić za Slobodnu Dalmaciju o svom dokumentarcu "Zauvek autor".

(Telegraf.rs)