Tanja Savić pre nekoliko dana objavila je svoj novi dugoočekivani album.

Ipak, spot za pesmu "Otac suzama mojim" u kome je jedna igračica obučena kao monahinja, šokirao je mnogobrojno sveštenstvo i monaštvo, ali i vernike Srpske pravoslavne crkve. Posebno su neprijatno iznenađeni da se na ovaj korak odlučila pevačica, koja se u javnosti predstavlja kao hrišćanka i vernik.

Foto: Novosti

 

Snimak lažne pohotne monahinje koja se uvija kao striptizeta tokom cele pesme sve je zgrozio, pa su mnogi spot za ovu pesmu i prijavili na Jutjubu, zbog čega se očekuje da bude skinut sa ove muzičke platforme.

Otac Jovan iz manastira Svetih apostola Petra i Pavla, izneo je i stav naše crkve po ovom pitanju.

FOTO: Printsrkin Jutjub Toxic

 

- Ovo sad što ste mi poslali i što sam ja upravo pogledao je skandal. Monahinje su naše sestre u Hristu koje su svoj život posvetile Bogu i stalno su u postu i molitvi. Ova pevaljka ih skrnavi u javnosti i to je veliki greh. NJoj hitno treba pokajanje. Ta Tanja se, koliko sam uspeo da primetim, u javnosti predstavlja kao vernica koja ide po manastirima, a radi ovakve stvari. To rade lažni vernici. Sramota! Uzalud ide u Tumane, ako je ovo nešto što je njoj u srcu. Naše sestre monahinje su se mnogo potresle zbog ovog snimka, ali i mnogi vernici. Pozivam sve da masovno prijavimo ovo kako bi što pre bilo obrisano sa Jutjuba, da se više ne sablažnjava narod. Apelujem na nju: sestro Tanja, vrati se na pravi put i sama obriši ovu sramotu - poručio je šokirani monah.

FOTO: Printsrkin Jutjub Toxic

 

Da je pogrešila svesna je i sama Tanja koja je medijima samo dan ranije ispričala da zna da su se pojedine časne sestre (monahinje) uvredile zbog scena iz njenog novog spota.

- Čitam komentare, neko sam ko želi da isprati želje svoje publike i poštujem njihovo mišljenje. Objektivna sam, ne gledam samo iz svog ugla. Desili su se negativni komentari za pesmu "Časne sestre" ("Otac suzama mojim"). Reditelj je imao jednu želju da devojka koja je glumila časnu sestru bude slobodnije obučena i prave časne sestre su se uvredile. Jako mi je žao, mislim da će nam skinuti pesmu zbog toga. Ja poštujem naše monahe, svetinje, našu crkvu - rekla je Tanja.

FOTO: Printsrkin Jutjub Toxic

 

Inače, ona do sad bila redovni posetilac manastira Tumane kod Golubca, pa je tako do sada više puta mesečno posećivala ovu veliku srpsku svetinju.

Pevačica je neretko na društvenim mrežama postavlja fotografije i snimke na kojima se vidi kako uživa s porodicom u ovom manastiru. Veruje se da molitve monaha u Tumanima pomažu ljudima obolelim od opakih bolesti, a ženama koje imaju problem sa začećem pomažu da se ostvare kao majke.

Kurir.rs