Biković je prvi put o tome otvoreno govorio, te otkrio da nije pristao na ultimatum i da se ne kaje zbog toga što nije odstupio od svojih uverenja, jer bi se zbog toga osećao loše.

Foto: ATA images

 

- Činjenica je da bi učešće u takvoj seriji moglo da mi otvori neke nove mogućnosti. Ali moja karijera je i do sada imala zanimljiv put, i nema razloga da i dalje ne uživam u ovoj čudesnoj vožnji. Nisam pristao na ultimatum, jer se ne bih osećao dobro da jesam. Ma gde da je to moglo da me odvede. Naravno, u jednom trenutku postojala je mogućnost da kažem "magične reči" i onda bih ostao u podeli. Ali svaki put kad sam izdao sebe i svoja uverenja, nebitno da li sam to uradio iz velike želje, neznanja, lakomislenosti ili straha, osećao sam se loše. Posle ovog događaja osećam se dobro - rekao je Miloš za "Nedeljnik".

Foto: ATA images

 

Miloš kaže da se ne oseća kao žrtva, a pričao je i o uplivu politike u umetnost.

- Odavno mi je jasno da se politika, tačnije, ne politika, nego neka njena "prljava sestra", uvlači u sve pore naših života. Čak i u umetnost i sport. I muti vodu, truje bunare, svađa, kleveće i prlja. Nemam strah da ću biti označen u budućnosti, ili budućim saradnjama, nemam strah jer sam u to siguran. Ali me to ne brine - istakao je glumac.

Miloš Biković će, sa druge strane, u trećem delu franšize "Južni vetar" glumiti sa glumicom Koraimom Tores, a više detalja o tome pogledajte u odvojenom tekstu: Čuvena Kasandra sa Miloševom Bikovićem igra u "Južnom vetru 3", evo kakvu ulogu dobija.

Nedeljnik / Puls