Hrvatska književnica Vedrana Rudan nedavno je otkrila da boluje od opake bolesti.

Foto: ATA images/Z. Mandić

 

Prekršila lični zavet

Premda je Vedrana Rudan, nakon što je otkrila da boluje u maju ove godine obećala da više neće pisati, već da će se posvetiti lečenju, spisateljica u njoj nije imala mira.

Ona je 1. avgusta na svojoj zvaničnoj stranici objavila novi blog pod nazivom "Besramnici".

Foto: ATA images

 

Tekst se obrušio na odluku Hrvatske vlade da udvostruči osnovicu plata državnih funkcionera, što je najavio premijer Andrej Plenković, dodajući da je to, između ostalog, i "mera protiv korupcije".

Premijerska plata će od sada biti 5.535 evra neto umesto 3.263, a povišice očekuju i predsednik Zoran Milanović, ministri i poslanici.

Osnovna plata državnih funkcionera u Hrvatskoj iznosi 516,29 evra, a usvajanjem uredbe o visini plata državnih funkcionera biće povećana na 947,18 evra, što znači povećanje od više od 83 odsto, prenosila je hrvatska štampa.

Veliki vođa podigao je platu sebi i svojim pajtašima.

- Ne znam jesam li jedina, sudeći po odjecima nema nas mnogo, koja je p**izdela, ono baš p**izdela kad je naš Veliki vođa odlučio sebi i svojim pajtašima dignuti plate za nekoliko hiljada evra - piše Rudanova u svom novom blogu, s posebnim osvrtom da Plenković priznaje da tamošnji političari kradu.

Književnica se dotakla i prirodnih katastrofa u hrvatskoj, tačnije požara koji bukte već danima:

- Živimo u zemlji koju gutaju požari gde na jadničke koji gase vatru paklenu za hiljadu evra mesečno urlaju pripadnice vladajuće kaste jer im nije jasno da požar ne razlikuje hadezeovske i one druge kuće. Požar ovih dana sve ždere, možda je to NJegov odgovor na dešavanja u ovoj katoličkoj rupi u kojoj sirotinju jednakom strašću j**u i popovi i lopovi - ističe Vedrana, pa se dotiče i hrvatske istorije:

Hrvatska istorija je konstanta j**anja

- Nismo takvi od juče zato nam i jest kako nam je bilo juče. J**ali su nas Austrijanci, svršavali smo, Italijani su nam izazivali orgazam, mlade Hrvatice su se četrdeset i prve u Zagrebu bacale pod ustaške konje sa istim žarom s kojim su se četrdeset i pete bacale pod komunističku kljusad. Danas hrvatska stoka krupnog zuba j**e bezubu hrvatsku stoku, ali gušt je isti. U hrvatskoj istoriji postoji samo jedna konstanta: gospodo vlasnici, ne možete nas vi toliko grubo j**ati koliko mi možemo veselo svršavati - poentira Vedrana Rudan

Espreso