Domar Mehemed Vukalić došao je u sredu ujutro u školu sa oružjem i ubio direktora Gimnazije Nijaza Halilovića, sekretaricu Nisvetu Kljunić i profesorku engleskog jezika Gordanu Midžan. Nezapamćena je to tragedija u Sanskom Mostu, opštini u Bosni i Hercegovini, a izjavu za medije dao je brat ubice.

- Da. Tačno je da je reč o mom bratu. Ne znam ništa o tome. Doručkovao sam na balkonu i čuo sam isto što ste i vi čuli. Zgrožen sam. U zadnje vreme se nismo ni družili, ne znam šta se s njim događalo. Ne znam šta mu se događalo u školi, to pitajte njih ili nekoga ko je s njim radio. On je inače bio jedan od boljih, bio je vernik, nikom nije učinio ništa nažao do sada, ne znam šta bi rekao. Ne znam šta mu se dogodilo, u velikom sam šoku. Znam da je bio uredan, a šta se događalo ne znam - rekao je za portal 24sata.hr brat domara koji je počinio trostruko ubojstvo.

Posle zočina pokušao je i sebi da presudi, ali je preživeo. Trenutno se nalazi u bolnici u Banja Luci, a poslednje informacije kažu da je u svesnom stanju.

Foto: Tanjug/AP

 

Nijaz Halilović, direktor Gimnazije Sanski Most, bio je većnik u opštinskom veću, ali i kandidat za novi mandat na predstojećim lokalnim izborima u Sanskom Mostu, a koji bi trebalo da budu održani u oktobru ove godine. Takođe, Halilović je bio i dugogodišnji službenik SDP-a u opštini.

Među ubijenima je i profesorka engleskog Gordana Nidžan od koje se na društvenim mrežama opraštaju brojni učenici.

- Proveli smo uviđajne radnje na mestu zločina. Određeni pretresi se i dalje sprovode na određenim lokacijama. Reč je o trostrukom ubistvu i pokušaju samoubistva. To se dogodilo u Gimnaziji u Sanskom mostu, radi se o strašnom zločinu gde jednostavno mi nismo očekivali da se to može dogoditi u Sanskom mostu jer je reč o mirnoj sredini. Tu nema težih kaznenih dela i alarmantnih događaja. Ali i to je moguće. Što se tiče napadača, njemu je pružena medicinska pomoć u Banja Luci i sad će se dalje provoditi istražne radnje. Ubistva su počinjena automatskim oružjem. Uneo ga je u školu tako što ga je skrivao, reč je o automatskoj pušci. Za sada postoje određene indicije da se radi o ilegalnom oružju, ali istražne radnje su još u toku. Napadač nije otpre poznat policiji. U razgovoru s meštanima Sanskog Mosta oni su u čudu da je on uopšte učinio ovako nešto - rekao je za 24sata Adnan Habibija, ministar unutrašnjih poslova Unsko- sanskog kantona.

(24sata.hr)

BONUS VIDEO: