Odluka je, stoji u objašnjenju, donesena na osnovu pravnog zahteva i u skladu s politikom Instagrama.

Instagram je uveo ograničenje na profil glumca Moamera Kasumovića, koji je osuđen zbog bludničenja nad maloletnikom.

Korisnici koji nisu ulogovani, odnosno oni koji nemaju profil na Instagramu, ne mogu da pristupe Kasumovićevom profilu. Uz napomenu stoji da je potrebna potvrda o punoletnosti da bi sadržaj bio dostupan. Odluka je, stoji u objašnjenju, donesena na osnovu pravnog zahteva i u skladu s politikom Instagrama.

Foto: Instagram printskrin/moamer_kasumovic

 

 

Kasumović je osuđen zbog bludničenja nad 15-godišnjakom, a pravosnažna presuda izrečena mu je 22. maja 2023. godine. Optužnicu protiv njega Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je početkom februara 2021. godine. On je proglašen krivim jer je u decembru 2019. počinio bludne radnje nad maloletnikom, navedeno je u presudi.

Glumac je zatvorsku kaznu otkupio u novembru prošle godine, tačnije, platio je 36.000 konvertibilnih maraka, što je oko 18.250 evra, pa nije išao u zatvor.

Podsetimo, za celu situaciju saznalo se nakon što je jedan drugi mladić u Narodnom kazalištu u Sarajevu javno istupio posle predstave i poručio da je bio žrtva pedofilije i da je Kasumović počinitelj. On nije žrtva iz presude. Mladić koji ga je prijavio javio se i rekao da se sve dogodilo 2019, kad je imao samo 15 godina.

(Index.hr)

BONUS VIDEO: