Objasnila je kako su se odlučili na taj potez zbog "posebnog koncepta" koji restoran nudi u kojem gosti mogu da jedu koliko god žele u 90 minuta za 30 evra. Naglasila je da je koncept "sve što možete da pojedete", a ne "sve što možete da naručite".
- Mislim da je to vrlo pošten koncept - nastavila je, dodajući da je ovo vrlo često u restoranima u Nemačkoj, a njena izjava izazvala je burnu raspravu.
"Nema ništa loše u tom konceptu, isto je i ovde u Kanadi", napisao je jedan tiktoker, a drugi se složio kako je to "razuman način" za ograničavanje bacanja hrane, dodajući: "Naš lokalni suši restoran ima isto pravilo - sve što možete da pojedete, osim što plaćate ostatke."
No nisu se svi složili. "Hipotetički gledano, to onda nije koncept 'sve što možete da pojedete', zar ne? Biće bacanja hrane jer se nekima možda neće svideti jelo koje je posluženo."