Бећарац је јело од парадајза, паприка и лука у које могу да се ставе јаја по жељи. Уколико је време поста, бећарац се прави без јаја. То је бећарац на манастирски начин.
Потребно је:
- 8 паприка
- 4 парадајза
- 1 главица црног лука
- 2 чена белог лука
- 2 кашике маслиновог уља
- со, бибер
- свеж босиљак
Припрема:
Издинстајте лук, па додајте сецкане паприке. Када паприка омекшају, додајте парадајз и бели лук, со и бибер, па кувајте док се сос не згусне. Пред крај додајте једно јаје, склоните са рингле и добро промешајте.
Фото: Јутјуб принтскрин/My kitchen Tanja
Фото: Јутјуб принтскрин/My kitchen Tanja
(Трпеза)