Бећарац је јело од парадајза, паприка и лука у које могу да се ставе јаја по жељи. Уколико је време поста, бећарац се прави без јаја. То је бећарац на манастирски начин. 

Потребно је: 

  • 8 паприка
  • 4 парадајза
  • 1 главица црног лука
  • 2 чена белог лука
  • 2 кашике маслиновог уља
  • со, бибер
  • свеж босиљак

Припрема:

Издинстајте лук, па додајте сецкане паприке. Када паприка омекшају, додајте парадајз и бели лук, со и бибер, па кувајте док се сос не згусне. Пред крај додајте једно јаје, склоните са рингле и добро промешајте.

Фото: Јутјуб принтскрин/My kitchen Tanja

 

Фото: Јутјуб принтскрин/My kitchen Tanja

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: