Позната као певачица која прави изненађења, певала је на крову, камиону и увек је рада да испуни жеље слављеника, а слабо је познато да је Станојка Митровић Ћана у каријери преживела прави пакао.

На сплаву где је требало да наступи десила се трагедија, тројица младића је страдало.

Повређено је око 50 људи, а о том догађају који јој је променио живот Ћана је по први пут проговорила и открила све детаље несреће.

- Никада више после тога нисам отишла ни на један сплав. Да ли је то морало да се деси или не… Много ми је тешко, то се десило 2000. године. Дакле, пре 24. године, али сећање је свеже као да је јуче било. Троје људи је изгубило живот, 48 људи је завршило са тежим телесним повредама… Плус не знам колико их је било са лакшим телесним повредама. Наравно, сплав је затворен – почела је причу Ћана.

Фото: АТА имагес

 

 

Уместо 400 људи, на сплаву је било око 600. Конструкција није могла да издржи оптерећење, пукла је и тада је почео пакао:

- Било је исто као на Титанику. Тај врисак… Међу гостима су били и момци из Републике Српске, који су били прваци у пливању. Један од њих је ишао да спасава људе, он је страдао. Непливачи су га вукли. Страдало је и двоје људи у озбиљнијим годинама…

У тренутку када је сплав почео да тоне и када је кренуо метеж, Ћана није ни била свесна шта се дешава.

- Видела сам да су се људи узнемирили, али нисам била свесна шта се дешава. Помислила сам да се неко потукао, па да зато људи излазе са сплава. Требало је да наступим после колеге, чекала сам да он заврши наступ. Било је ту доста деце, славио се рођендан, многи су породично дошли… И у том тренутку, неко из масе ме је питао шта чекам, зашто не излазим кад сплав тоне… Буквално су ме угурали у тај стампедо. Мост, који је могао да издржи двадесетак људи, пукао је сви смо упали у воду која је ту око сплава била од четири до шест метара – прича певачица.

Каже да у тим тренуцима не помаже ни то што знате да пливате:

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Suzanin izbor

 

 

- Не вреди, један вас вуче за главу, други за косу, за руке, ноге… Ја сам била у води, држала сам се за неку гредицу од тог моста. Обала је близу, неколико метара, али у том тренутку је и десет сантиметара далеко. На сву срећу, видео ме је неки дечко, пружио ми је грану, неку даску и привукао ме је до обале.

Чим се докопала копна, Ћана је позвала полицију. Спасиоци су стигли, како прича, брзином муње.

- Да они нису брзо стигли, Бог сам зна шта би се још десило, урадили су велику ствар - истиче певачица.

Фото: АТА имагес

 

 

Од тог дана, Ћана никада више није крочила на било који сплав, нити има намеру да се одазове позивима да гостује на таквим местима.

Испричала нам је да јој је један сусрет на путу обележио цео живот и зашто су родитељи морали да јој дају име Станојка. У емисији “У рингу” која се емитује на Ало! Јутјуб каналу сваког петка у 20 сати можете и да чујете које непристојне и понижавајуће понуде добијају певачи током наступа у иностранству.

Певала сам на камиону, следеће је да искочим из торте.

За добру атмосферу спремна је да уради све, па чак и да пева на камиону. Скоро сва превозна средства користила је као бину, од кочија па до лимузина, Због тога је, поред надимка “краљица весеља” добила још један: “Ћана изненађење”. На питање да ли планира и из торте да искочи и запева, Ћана је одговорила:

- Све је могуће. Лето долази, пуно је весеља на репертоару. То не смишљам ја. Моје је да прихватим или не прихватим то што је понуђено. Лепо је када су људи задовољни, срећна сам када могу да им испуним жељу.

(Ало)

БОНУС ВИДЕО: