Više od tri decenije je prošlo otkako je šarmantni Aleksandar Dunić u seriji "Srećni ljudi" igrao lekara Gorana Popca, a ta uloga i danas ga prati.

Foto: ATA images

 

Visok i plav, preko noći je postao idol mnogih, pa je broj obožavatelja rastao iz dana u dan.

Foto: Printskrin Jutjub/srpkinja1601

 

Koju godinu kasnije Aleksandar Dunić je popularnost utemeljio ulogom Kokana Prodanovića u seriji "Porodično blago", a replike koje je kao Ćirko razmenio sa Šojićem u "Beloj lađi" i dalje se prepričavaju.

Iako miljenik ženskog dela publike, Aleksandar Dunić je u privatnom životu ostao veran jednoj ženi, novinarki i književnici Dragani Litričin Dunić, sa kojom je dobio sina.

Foto: Jutjub printskrin/Univerzitet Educons Tutin

 

- Dete je centar našeg sveta. Trudimo se da ga vaspitamo tako da postane dobar čovek. Učimo ga plemenitosti, humanosti, hrabrosti, ali i da živi po ovim već pomalo zaboravljenim vrlinama u današnje vreme. Ne verujem u lažne vrednosti novog doba, kao ni u brz, lak i nezaslužen uspeh. Verujem samo u najviše ljudske vrednosti koje će, ipak, pobediti u svakom vremenu. Istina je uvek jača od laži, dobrota od zla, svetlost od tame, ljubav od mržnje, pravda od nepravde, a vreme kao najbolji sudija pokazaće da je bolji svet moguć jedino ako postanemo bolji ljudi. A to znači i da, uprkos trenutnoj sumornoj stvarnosti, vaspitavamo decu da veruju u ideale - rekla je ona jednom prilikom za "Stori".

Evidentno je da se nije mnogo promenio, te bi ga, verujemo, mnogi fanovi pomenutih serija prepoznali.

Blic